Promenadband

En trend som växer sig allt starkare i USA är den nya Office Walker. Det är ett gåband som du helt enkelt placerar under skrivbordet. På så sätt får du träning och motion även vid stillasittande arbetsuppgifter. Studier som gjorts i denna variant av motionsträning har påvisat en tydlig ökning i den fysiska hälsan, minskad stress och även ökat prestationsförmågan.

Studier visar att genom att helt enkelt röra på sig i måttlig mängd, som exempelvis med ett promenadband, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar med uppemot 40%. Det har även visat sig vara effektivt för att förhindra högt kolesterolvärde samt diabetes. Med andra ord kan man sammanfatta det i en ökad livslängd.

Promenadband

Att man kan gå ner i vikt med hjälp av ett gåband är nog inte överraskande för någon. Vad som däremot är uppseendeväckande är att undersökningar visar att genom den populära Office Walker kan man gå ner allt från 10 kg ända upp till 25 kg per år utan att förändra kosten. Naturligtvis beroende på hur mycket du tränar, men för många kan det kännas skönt att det inte krävs en radikal förändring för att åstadkomma en nödvändig förändring.

Träna med promenadband

Genom träning på promenadband kommer du att få en ökad energinivå, vilket medför att du blir piggare, gladare och orkar mer. Tack vare en förbättrad blodcirkulation kommer du att kunna tänka klarare och få mer styrka och disciplin till dina åtaganden. Du kommer att få lättare att ta dig upp de tidiga morgnarna när barnen ska till dagis eller skolan, eller när väckarklockan ringer klockan fem på måndagsmorgonen. Du kommer att se det som en självklarhet att inleda dagen med en tur på ditt promenadband när du inser de oerhörda fördelarna det för med sig.

 

I takt med att din fysiska hälsa förbättras kommer också din kropp att må bättre. Muskelvärk kommer vara ett minne blott och du kommer känna dig allmänt lättare och piggare i hela kroppen. När du står stilla samlas mjölksyra i musklerna som gör dig stel och gör kroppen onödigt tung. Genom den enkla och naturliga rörelsen på promenadbandet kommer du att kunna motverka just detta. Du kommer att bli rörligare och känna dig mer komfortabel i vardagen.

 

Din sömn kommer att förbättras markant, och med en bättre sömn kommer din fokus att bli avsevärt mycket bättre. Du kommer kunna koncentrera dig mycket bättre och på så sätt få lättare att hantera dina uppgifter och åtaganden. Din vardag kommer att bli enklare och din nya, hälsosamma livsstil kommer medföra färre stressmoment.